Балет "ЛИДЕНС"

НОВИ ТВОРЧЕСКИ ИЗЯВИ НА ЧИТАЛИЩНИ КОЛЕКТИВИ

21.10.2019 г.- Силистра
Балет "Лиденс"  и група „Интер“ при НЧ "Доростол - 1870"...с нови концертни участия..
Показване на най-доброто от репертоара и  много овации на публиката…

 

БАЛЕТ „ЛИДЕНС“- ДЕМОНСТРАЦИЯ НА ИЗЯЩЕСТВО И ГРАЦИЯ

Виждали сте ги – малки и големи красиви и елегантни момичета.  Балет „Лиденс“ са винаги очаквани на сцената. Публиката ги аплодира от появяването до последния миг на сцената.
Изглеждат винаги  динамични,  изящни и заразяващи с емоции. Разпръскват настроение на огнен дух и красота… Такива бяха и в своите танци по време на МДТФ „Утрешният мир започва с днешното приятелство“
…Винаги очаквани с много интерес…заради красотата на танците и емоционалния заряд, който се пръска  от сцената към публиката. Такива са балерините на Лидия Маркарян от балет „Лиденс“ при НЧ „Доростол-1870“. Такива бяха и по време на фестивала.
УСПЕХ МОМИЧЕТА! 

Много награди за балет „Лиденс“ от Международния танцов фестивал „Танцуваща река“- гр. Русе -13.04.2019 г.

Фестивалът  „Танцуваща река“ е посветен на международния ден на балета. Тази година  броят на участващите състави  наброяваше 27, идващи от различни краища на България, Италия и Румъния. Общият брой на участниците  беше 540.

Триумф за балет „Лиденс” на ХХIV Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, 2018

От 14 до 21 август 2018г. в СОК "Камчия" се проведе поредното издание на Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”. Силистренският балет „Лиденс”, след получена покана за участие от предходно издание на фестивала в КК Албена, се представи в СОК Камчия и спечели множество престижни награди във всички категории – 3 златни, 2 сребърни и 7 купи. Компетентното международно жури отличи всички представени танци на Балет „Лиденс” в две възрастови групи. Този успех нашите момичета завоюваха в надпревара с деца от Русия, Украйна, Румъния и България.
   Балетният педагог и художествен ръководител на формацията Лидия Маркарян благодари на всички свои възпитаници и подчерта, че успехът е за всички деца от „Лиденс” и е плод на любов към балетното изкуство и упорит труд през цялата година.

Пет награди за балет „Лиденс” от единадесетото издание на Международния балетен фестивал „Танцуваща река”

На 8-ми април Балет „Лиденс“ при НЧ“Доростол – 1870“ участва в провелото се  единадесето издание на Международния балетен фестивал  „Танцуваща река”.Организатор на събитието беше Общински младежки дом Русе.


Тази година броят на участниците достигна своя връх - 813 малки и големи танцьори. Фестивалът се проведе в две зали – в категория „соло” и „дует” изпълненията бяха в зала „Русе”, а малките и големи групи от подготвителна, първа, втора и трета възрастова група танцуваха на голямата сцена в Доходното здание. Тази година участие взеха 23 състава от България и 6 от Румъния, които изпълниха общо 247 танца.
Компетентно жури в три състава от изявени имена в балета и изкуството оцени изпълненията на участниците. Наградите бяха раздадени от г-н Мариан Савов – директор на ОП „Русе арт”, г-жа Красимира Николаева – директор на Общински младежки дом Русе, г-н Валери Миленков – солист в балет „Арабеск” и г-жа Мария Касабова – солистка в балет „Арабеск”.
Децата от Балет „Лиденс“ се представиха достойно като изиграха 12 танца, подкрепяни от много фенове и родители.От тях отличени са:

"Приказна Коледа" с балет "Лиденс"

  

Ще танцуваме за Вас, в очакване на Коледа!

 

Четири медала за Никол Радева от Балет „Лиденс“ гр.Силистра на IDC "SKOPJE OPEN" 2016

На 5-6 ноември 2016 г. в гр. Скопие се проведе престижният Международен танцов конкурс „Скопие Оупън  2016“. То се състоя на сцената  на Македонска Опера и Балет под егидата на Министерство на културата на Република Македония. Организатори на събитието са „Ритъм-плюс“ с директор Димче Алексоски и „Арт балет“ с директор Тамара Гурчиновска. В него взеха участие над 1400 състезатели от Италия, Румъния, Белгия, Гърция, Кипър, Унгария, Словения, Турция, Египет, България, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония и други.
Никол Радева от Балет „Лиденс“ с ръководител Лидия Маркарян се състезава с четири танца в категория юноши и в стиловете шоу денс, характерни танци, лирикъл и акро денс, където завоюва три първи и едно второ място.
 Международно жури в състав от Гърция - Ники Макайра и Теодорос Цаганос (представители на IDO Hellas), от Македония - Олга Панго (Директор на Македонска Опера и Балет), от Швеция - Нилс Хакен Карлсон (Хонорован президент на IDO - International Dance Organization и настоящ президент на WADF - World Artistic Dance Federation), от Италия - Сабрина Боско, от Швейцария - Крис Марон, от Хърватия - Матия Новосел и Слободанка Тинтор, от България - Анита Асенова (Студио за съвременни танци FREEDOM) и Кремена Шопова (Председател на Българска Федерация по Спортни Танцови Дисциплини) в продължение на два дни оценява участниците. Най-голямото признание за труда на Никол и нейната ръководителка г-жа Маркарян бяха бурните аплодисменти на публиката.
Никол Радева е финалист за Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2015 г..

 

 

 

Syndicate content