Групи за стари градски песни и шлагери

НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЧИТАЛИЩАТА - 2021 г.

                      На 23.06.2021 г. Групата  за шлагерни песни "Златна есен" при НЧ" Доростол-1870 " участва в  Национален  събор на читалищата, Бяла - 2021.

НАГРАДА ЗА ГСГП „ЗЛАТНА ЕСЕН“ С ХУДОЖЕСТВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ИВАН РАДЕВ

4.09-6.09.2020 г.- гр. КИТЕН
НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ЗЛАТНА ЕСЕН“
………………………………………………………………………………………………………

25 ГОДИНИ ГРУПА ЗА СТАРИ ГРАДСКИ ПЕСНИ „ЗЛАТНА ЕСЕН

ГСГП „Златна есен“ отбеляза своята 25 годишнина от създаването си с тържествен концерт. Специален поздрав от името на Община Силистра поднесе  Цветана Игнатова - директор дирекция "Хуманитарни дейности".

НЧ "ДОРОСТОЛ-1870" СЕ ВКЛЮЧИ С 5 ПЕВЧЕСКИ ФОРМАЦИИ ВЪВ ФЕСТИВАЛА " ДУНАВСКИ СПОМЕНИ"

В деня на музиката в Силистра се проведе традиционният фестивал на старата градска песен "Дунавски спомени". С песни за любовта, обичта и романтиката   се включиха  ГСГП "РЕТРО" и ГСШ  "ИНТЕР" с художествен ръководител "Никола КАСАБОВ, ГСГП " ЗЛАТНА ЕСЕН" с художествен ръководител Иван РАДЕВ, ВИГ "ЧАР" с художествен  ръководител Тодор СКОРЧЕЛИЕВ И  ДУЕТ "ОБИЧ" с ръководител Анна ТЕРЗИЕВА. Фестивалът започна с шествие до паметника на песента в Дунавския парк за поднасяне цветя, където се включи и председателят на читалището Маргарита ЛЮБОМИРОВА. Разказ за музикалните традиции на Силистра, за уникалния паметник, за Събора на хоровете от крайдунавските страни  чухме от  журналиста Йордан Георгиев. Поздравления към гостите и силистренските формации при откриването поднесе  д-р Юлиян Найденов . Фестивалът на старата градска песен "ДУНАВСКИ СПОМЕНИ" е един от любимите силистренски фестивали - за участници и зрители.

НЧ „Доростол-1870“ с поздравителен концерт в дома за стари хора - гр. Силистра на Лазаровден

Лазаровден - eдин от най-хубавите пролетни празници  в България. С поздравителен концерт  няколко  художествени състава от НЧ „Доростол-1870“  посетиха Дом за стари хора в гр. Силистра.

"Дунавски спомени", 2018 - участие на групите за стари градски песни и шлагери при НЧ"Доростол-1870"

Силистра за пореден път бе домакин на деветнадесетото издание на Фестивала на старата градска песен “Дунавски спомени”, част от културния афиш за празниците на града.
Фестивалът се е превърнал в традиционен празник на вечните, мелодични и въздействащи стари градски песни. През тази година участваха колективи от Силистра, Разград, Главиница и Бургас. Традиционно във фестивала участваха и  групите за стари градски песни “Златна есен”, “Ретро”, “Чар”, “Интер” и дует “Обич” при Народно читалище “Доростол-1870, които за пореден път зарадваха силистренската публика със стилните си изпълнения и заслужено спечелиха овациите й.

Група за стари градски песни и шлагери "Златна есен" - худ.ръководител Йорданка Димова

Група за стари градски песни и шлагери "Ретро" - худ.ръководител Никола Касабов

Вокално-инструментална група "Чар" - худ.ръкводител Анна Терзиева

Вокална група "Интер" - худ.ръководител Никола Касабов

 

Група за стари градски песни “Златна есен” с успешно представяне на Черноморски събор-гр.Китен,2017

От 30 август до 4 септември 2017г. в гр.Китен се проведе 14 Черноморски събор „Евро фолк-2017”. Фестивалът е част от Музикални празници Евро фолк и се провежда под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАФФ, официален партньор на ЮНЕСКО.
Групата за стари градски песни „Златна есен” , с худ.ръководител Йорданка Димова и корепетитор Николай Николов,  участва в конкурсната програма в първия ден на фестивала и бе отличена със званието „Лауреат – Първа степен” от компетентното жури, като заслужено спечели аплодисментите на фестивалната публика със своите изпълнения.

ВИС "Чар" поздрави свои колеги от с.Ламбриново за Международния ден на жената

 На Международния ден на жената - в НЧ"Ламбриново-2013" заедно празнуваха 8 март жените от Ламбриново и от група "Чар" на читалище"Доростол-1870",гр.Силистра.
ВИС"Чар" с  корепетитор Тодор Скорчелиев и ръководител Анна Терзиева поднесоха музикален поздрав с шлагерни песни и фолклорни изпълнения за самодейците от Ламбриново.
В празника  участваха  читалищните председатели, общински съветници  и представители на МГЕРБ Силистра.

Syndicate content