ЗА РОК ГРУПА „ ГЛУТНИЦАТА“

По информация на Иван Неделчев: В понеделник 29 11 от 19:30 ч. ще е представянето на парчето по БГ радио.

По информация на Йордан Георгиев: Русенско радио представи силистренския рок проект „Глутницата”

Десислава Георгиева и Димитър Димитров са най-младите музиканти в проекта на Иван Неделчев и Боби Ейнджъл от Силистра. Какви са техните вълнения и мечти ще чуете в предаването на радио „Русе” в интервю на Лилия Рачева (www.radioruse.com/). Рок клуб „Силистар” е основан през 2008 г. и в момента е към НЧ „Доростол” Силистра. Клубът създаден с цел откриване и подпомагане на рок таланти (предимно деца), научаваме от Фсб-профила им. Под негова егида бяха проведени няколко издания на проявата „Пролет бал”, които бяха посрещнати с голям ентусиазъм от любителите на рока.

Иван Неделчев е в сновата на проекта, в който вземат участие и музиканти от световната сцена - именно „Глутницата”. Стартът му е преди 5 години по идея на Боби Ейнджъл - родом от Силистра, но израснал в Секулово; представя се за блогър, пътешественик, режисьор, актьор и автор на стихове, кратки разкази и мисли, автор на книгата си „Облакът на моите мечти”.

Повече по темата за рока в Силистра в интервюто на Линда Вейл с Неделчев, което е от м. май т.г. и е озаглавено „Най-близко до сърцето ми е блусът, независимо дали е бял или черен” (http://www.topinfo.bg/litsata…/186-ivan-nedelchev-intervyu). От отговорите на зададените му въпроси научаваме: „Първата рок група беше изцяло от момичета и се казваше „G.rock”. След тях в продължение на 10 години в клуба се създадоха още около 12 групи. По-успешните от тях са „Скандал”, „New Page”, „Ирис”, „Вход Свободен”, „Bloоd Sugar”. Паралелно с тях вече 6 години работим с две групи, в които участват „ветерани” музиканти. Това са групите „Дивите лебеди” и „Интензивен сектор”...От моя личен опит мисля, че за създаването на една рок група най-подходящата възраст е около 15-16 години”.