ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ - 30 г. Фолклорна група "ДОБРУДЖА"


23.09.2021 г.-  гр. Силистра
                    Тази вечер в присъствието на свои приятели и почитатели Фолклорна група "Добруджа" отбеляза 30 години от своето основаване. На концерта самодейците изпълниха своите любими добруджански песни. Поздрав, с участие в концертната програма поднесе АНПТ "Силистра" при НЧ "Доростол-1870". В деловата част поздравления към групата- юбиляр поднесоха  г-жа Мария Стойчева, председател на Общински съвет - Силистра, Община Силистра , РЕКИЦ- Силистра, много читалища и клубове от Силистренския регион, читалищни формации при НЧ "Доростол-1870".
                 Със специално юбилейно приветствие  към самодейците от групата се обърна Маргарита Любомирова - председател на читалището. На всички настоящи и бивши участници в групата бяха връчени поздравителни адреси, цветя и музикален диск с видео записи на групата. Водещ на концерта беше Йордан Георгиев - журналист и приятел на фолклорната група. Снимките по време на юбилейното събитие са от обектива , зад който стои Николинка Николова .
                  В края на концерта Мария Христова - дългогодишен организатор на Групата за автентичен фолклор "ДОБРУДЖА" подари на читалището жътварски костюм.
                Читалищното настоятелство благодари на всички настоящи и бивши самодейци от групата , на настоящия музикален ръководител Минчо Панев, на бившите - Пламен Калчев и Георги Недков, на дългогодишния организатор Мария Христова
и на всички приятели и партньори от музикалния живот на формацията за положените усилия и отделеното време за издигане на музикалното ниво на групата, за заслугите към издигане престижа на читалището и региона при представяне на местни, регионални, национални и международни културни събития и пожелава на всички здраве и нови творчески  успехи на фестивали и събори!